Antwoorden op Kamervragen over burgerschapsonderwijs

Minister Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) geeft antwoord op Kamervragen naar aanleiding van enkele berichten over het burgerschapsonderwijs. Het gaat om de berichten 'Inspectie keurt plannen voor nieuwe scholen af: 'Het bestuur had nauwelijks concrete leerdoelen geformuleerd'', 'Burgerschapsonderwijs is een struikelblok voor nieuwe scholen', 'Meeste initiatieven voor nieuwe middelbare scholen afgewezen vanwege kwaliteit burgerschapsonderwijs' en 'Geen nieuwe middelbare school voor Kerkrade. Martin Buber-droom valt in duigen: 'Dit is een slag in ons gezicht''. Het Tweede Kamerlid  Bisschop (SGP) had de vragen gesteld. Het Advieskader Meer Ruimte voor Nieuwe Scholen zit als bijlage bij de Kamerbrief.

Antwoorden op Kamervragen over burgerschapsonderwijs (PDF | 5 pagina's | 210 kB)