Arbeidsmarktpatronen van mensen die werk(t)en met een jobcoach

Dit onderzoek brengt in beeld hoe het de mensen die werk(t)en met een jobcoach vergaat op de arbeidsmarkt, en welke begeleiding ze daarbij hebben gekregen. Daarnaast is geïnventariseerd of er manieren zijn waarop de netto-effectiviteit van jobcoaching kan worden gemeten.

Arbeidsmarktpatronen van mensen die werk(t)en met een jobcoach (PDF | 86 pagina's | 2,0 MB)

Tussen 2013 en 2018 zijn ongeveer 25.000 mensen gestart met een baan waarbij ze vanuit UWV begeleiding kregen van een jobcoach. Van deze groep heeft 95 procent een Wajonguitkering en 5 procent een WGA-uitkering. Er is nog weinig bekend over hoe het deze mensen vergaat op de arbeidsmarkt en over de effectiviteit van jobcoaching. Daarom hebben UWV en het Ministerie van SZW hier onderzoek naar laten doen. Het onderzoek is onderdeel van het gezamenlijke UWV-SZW kennisprogramma ‘Onbeperkt aan het werk’ gericht op mensen met een arbeidsbeperking.