Uitnodigen bewindspersoon ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

De bewindspersonen van BZK ontvangen tientallen uitnodigingen per week. Bijvoorbeeld om een congres toe te spreken, een boek in ontvangst te nemen of om kennis te maken met een organisatie. De bewindspersonen stellen deze uitnodigingen zeer op prijs.

Waar moet u op letten bij uw verzoek?

Nodig de juiste bewindspersoon uit

Een uitnodiging voor een bijeenkomst waarvan het onderwerp buiten het takenpakket van de minister of staatssecretaris valt, maakt weinig kans. Bekijk daarvoor het takenpakket van de bewindspersonen:

Motiveer uw verzoek

Geef in uw uitnodiging een motivering.

  • Waarom is dit een goed moment voor een ontmoeting met de bewindspersoon, een toespraak of een bezoek?
  • Wat heeft u gedaan of in gang gezet waardoor het voor de bewindspersoon interessant is op de uitnodiging in te gaan?
  • Als er achtergrondinformatie beschikbaar is, zoals een folder, stuur die dan mee.

Verstuur uw uitnodiging ruim op tijd

Probeer uw verzoek circa 3 maanden voor de datum van uw bijeenkomst te versturen. Het duurt zo'n 3 weken voordat u antwoord krijgt, zodat u nog ruim op tijd weet of de bewindspersoon op uw uitnodiging ingaat. Een uitnodiging op het laatste moment valt vrijwel niet meer in de agenda in te passen.

Uw contactgegevens

Geef in uw verzoek aan wie de contactpersoon (met telefoonnummer en e-mailadres) van uw organisatie is. Dus degene die inhoudelijk op de hoogte is van de aanvraag. Vaak is overleg over het programma en het optreden van de bewindspersoon noodzakelijk.

Toezegging onder voorbehoud

Een toezegging van een bewindspersoon is altijd onder voorbehoud. Er kan altijd iets tussen komen. De belangrijkste reden waarom een minister of staatssecretaris, soms op het laatste moment, moet afzeggen is dat hij of zij naar de Tweede Kamer moet voor overleg. Dat gaat altijd voor. Om die reden maakt een uitnodiging voor dinsdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur weinig kans; dan is er een vast 'vragenuurtje' in de Tweede Kamer waarvoor alle bewindslieden beschikbaar moeten zijn. Ook vrijdag is een moeilijke dag. Op vrijdag zijn de ministers altijd bij de vergadering van de ministerraad. Deze vergadering duurt in principe de hele dag.

Uitnodiging versturen

U kunt uw uitnodiging op twee manieren versturen. U kunt ervoor kiezen het formulier in te vullen.

Of u kunt een brief richten aan de bewindspersoon en sturen naar:

[naam bewindspersoon]
Ministerie van BZK
Postbus 20011
2500 EA  DEN HAAG