Veeleisende omgeving, veelzijdige ambtenaar? Inhoud, context en belang van ambtelijk vakmanschap in de ogen van Rijksambtenaren

De Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag (POK) en het ongevraagde advies van de Raad van State hebben beide laten zien dat het van belang is dat het ambtelijk vakmanschap versterkt wordt, echter mist hierin de blik van de ambtenaren zelf? Wat vinden zij dat nodig is om het ambtelijk vakmanschap te versterken?

Veeleisende omgeving, veelzijdige ambtenaar? Inhoud, context en belang van ambtelijk vakmanschap in de ogen van Rijksambtenaren

Het onderzoek 'Veeleisende omgeving, veelzijdige ambtenaar?' geeft inzicht in welke waarden het ambtelijk vakmanschap bepalen volgens de ambtenaren zelf, welke interne en externe ontwikkelingen hierin een rol spelen en hoe ambtenaren zelf vinden dat het ambtelijk vakmanschap beter ontwikkeld kan worden.

Een van de aanbevelingen uit het rapport laat zien dat er meer gesproken moet worden over wat ambtelijk vakmanschap nu inhoudt waarbij ook meer rekening gehouden moet worden met de variatie binnen het ambtelijk apparaat, echter is er een ding wat ons allen bindt, namelijk dat alles wat wij ambtenaren doen impact heeft op mens en samenleving en hoe belangrijk het is dat wij ons daar bewust van zijn.