Ambassadeursconferentie 2020

Ze zijn er. De ruim 150 ambassadeurs die Nederland vertegenwoordigen in de wereld. Van 27 tot en met 31 januari zijn ze even ‘thuis’ voor de jaarlijkse ambassadeursconferentie. Centraal tijdens de conferentie staat het belang van diplomatie en de invloed daarvan op het dagelijks leven van Nederlanders. Diplomaten zijn er vóór Nederland, wereldwijd.  

Tijdens de vijfdaagse conferentie in Den Haag ontmoeten de ambassadeurs elkaar, maar ook ministers, Kamerleden, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en geïnteresseerde Nederlanders.

Van online veiligheid tot mensenrechten

De ambassadeurs delen kennis, ervaringen en standpunten over uiteenlopende thema’s. Van online veiligheid tot mensenrechten en van klimaat tot post-Brexit Europa.

Speeddaten met bedrijven 

Op de bedrijvenmiddag kunnen ondernemers speeddaten met de diplomaten en zo internationale handelsmogelijkheden verkennen en advies vragen.  

Bedrijvenmiddag 2019.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is er

We zijn er. Om ons koninkrijk wereldwijd te vertegenwoordigen en het verschil te maken met diplomatie. Om te werken aan stabiliteit in andere landen die bijdraagt aan veiligheid in Nederland. 

We zijn er voor alle Nederlanders die in het buitenland wonen, werken of reizen en advies of hulp nodig hebben.

We zijn er om kansen te creëren en deuren te openen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Om economische groei te bevorderen, waar ook Nederland welvarender van wordt.

We zijn er om internationale afspraken te maken over wereldwijde uitdagingen, zoals klimaatverandering en ongelijkheid. En om mee te bouwen aan een eerlijke en duurzame wereld. 

We zijn er. Voor Nederland. Wereldwijd.

Wereldwijd netwerk

Wereldwijd heeft Nederland 109 ambassades, 28 consulaten-generaal en 13 permanente vertegenwoordigingen bij internationale organisaties zoals de EU, de VN en de NAVO. 

Bekijk het overzicht van alle vertegenwoordigingen wereldwijd.

Ruim 150 diplomaten zijn de antenne en spreekbuis van Nederland en zetten zich in voor Nederlanders die in het buitenland reizen, werken, ondernemen of wonen. 

Het contactcenter van Buitenlandse Zaken is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor informatie, advies of hulp. 

Nieuwsgierig naar al onze ambassadeurs? Ontmoet ze op Nederlandwereldwijd.nl.

Kijkje achter de schermen bij het werk van ambassadeurs en andere diplomaten? 

Bekijk de video’s op ons YouTube kanaal.
Lees de BZ-blogs.
Volg ons op Facebook, LinkedIn en Instagram.