Ambassadeursconferentie 2022

Van maandag 13 tot en met donderdag 16 juni vindt de jaarlijkse ambassadeursconferentie plaats. Nederlandse topdiplomaten die wereldwijd voor Nederland werken, komen dan naar Den Haag  voor een werkconferentie over hoe zij de belangen van Nederland behartigen in het buitenland.

Programma

De ambassadeurs gaan in gesprek gaan met diverse bewindslieden. Dit is de eerste ambassadeursconferentie onder het huidige kabinet. Daarnaast spreken de diplomaten met vertegenwoordigers van onder meer bedrijven, hulporganisaties en kennisinstellingen over hun activiteiten in het buitenland en hoe het diplomatieke postennet van Nederland daaraan kan bijdragen. Het volledige programma is hier te vinden.

Corona

Eerdere jaren was de ambassadeursconferentie in januari. Vanwege de wereldwijde coronapandemie is besloten de conferentie dit jaar naar juni te verplaatsen. In 2021 vond de conferentie digitaal plaats met een afgeslankt programma. De laatste reguliere ambassadeursconferentie was in januari 2020.

Wereldwijd netwerk

Wereldwijd heeft Nederland 112 ambassades, 28 consulaten-generaal en 13 permanente vertegenwoordigingen bij internationale organisaties zoals de EU, de VN en de NAVO. Volgens het Australische Lowy Institute heeft Nederland daarmee het 16e diplomatieke netwerk van de wereld.

Meer over het werk van BZ

Wil je meer weten over het werk van Buitenlandse Zaken in het buitenland?

Lees de interviews met diplomaten in de weblogs

Luister de podcastserie Diplomatie raakt.

Bekijk de video’s op ons YouTube kanaal.

Volg ons op Facebook, LinkedIn en Instagram.