Ukraine Reconstruction and Recovery Conference

Op 19 oktober 2022 organiseerde het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag een conferentie over de wederopbouw van Oekraïne.

Conferentie over wederopbouw Oekraïne

De oorlog in Oekraïne woedt nog hevig. Het land lijdt onder grove mensenrechtenschendingen en oorlogsmisdaden. Elke dag wordt er zware schade toegebracht aan gebouwen en infrastructuur. Nederland staat achter Oekraïne en ondersteunt het land waar mogelijk. Daarbij richten we de blik op de toekomst: de wederopbouw van Oekraïne.

De wederopbouw is een proces waarin de behoeften van de Oekraïense maatschappij de leidraad zijn en waaraan de Nederlandse overheid, maatschappelijke organisaties en bedrijven betekenisvol kunnen bijdragen. Om dit samen tot een succesvolle inspanning te maken, organiseerde het ministerie van Buitenlandse Zaken op 19 oktober 2022 in Den Haag een conferentie over de wederopbouw van Oekraïne.

Doel van de conferentie

De minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Liesje Schreinemacher, nodigde deelnemers vanuit het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld en denktanks uit om samen te onderzoeken hoe Nederland concreet kan helpen bij de wederopbouw van Oekraïne. Daarbij kwamen verschillende onderwerpen aan de orde, zoals de lancering van publiek-private partnerschapsplatforms op het gebied van landbouw, water en gezondheidszorg. Ook bespreken we in het kader van wederopbouw op lange en korte termijn de thema’s winterisation, building back better en culturele wederopbouw.

Deelsessies

Tijdens de conferentie werden gelijktijdig 4 deelsessies georganiseerd. 

Foto's van de conferentie

Bekijk en download foto's van de Ukraine Reconstruction and Recovery Conference op de Flickr-pagina van het ministerie van Buitenlandse Zaken.