Benoemingen viceminister-president, minister van Financiën, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en ontslag minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Koning Willem-Alexander zal op vrijdag 12 januari, op voordracht van de minister-president, met ingang van diezelfde datum:

  1. Drs. S.P.R.A. van Weyenberg op de meest eervolle wijze ontslag verlenen als staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en drs. F. Gräper-van Koolwijk benoemen tot staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
  2. R.A.A. Jetten MSc ontheffen van het beheer van het ministerie van Financiën en drs. S.P.R.A. van Weyenberg benoemen tot minister van Financiën.
  3. R.A.A. Jetten MSc tevens benoemen tot viceminister-president.
  4. Dr. E.J. Kuipers op de meest eervolle wijze ontslag verlenen als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport per woensdag 10 januari in verband met de aanstaande aanvaarding van een andere functie en onze minister C. Helder vooralsnog tevens belasten met de leiding van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De heer Van Weyenberg en mevrouw Gräper-van Koolwijk worden op vrijdagmiddag 12 januari ten overstaan van de Koning op Paleis Huis ten Bosch beëdigd. 

Dit heeft het Kabinet van de Koning medegedeeld.