Coronavirus en middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en hoger onderwijs

Mbo-scholen, hogescholen en universiteiten zijn open. Volg altijd de adviezen tegen verspreiding van corona, en de adviezen voor instellingen, medewerkers en studenten. 

Coronaregels en adviezen in het mbo en het hoger onderwijs

Studenten en medewerkers kunnen voor vaccinatie afspraken maken bij de GGD. Of zij kunnen op sommige plekken zich laten prikken zonder afspraak (prikkenzonderafspraak.nl).

Uitzondering quarantaineregels docenten

Had u contact met iemand met corona, maar heeft u geen klachten die passen bij corona? Als uw werkgever vindt dat u onmisbaar bent in het onderwijs, of als er een uitzonderlijke situatie is, mag u misschien toch naar het werk.

Gratis zelftesten in het mbo en hoger onderwijs

Sinds 20 juni 2022 kunnen studenten en medewerkers in het mbo en hoger onderwijs niet langer online gratis zelftesten aanvragen. Mogelijk zijn op de onderwijslocatie nog wel zelftesten beschikbaar. Informeer daarover bij uw instelling.

Doe een zelftest voor de zekerheid bij klachten die horen bij corona.

Vraag om hulp als dat nodig is

Voor studenten kan de coronacrisis een uitdagende tijd zijn. Weet dat je bij de school kunt aankloppen als je het moeilijk hebt. Lees ook de tips voor thuisstuderen in coronatijd.

Zit je niet lekker in je vel? Je kunt in gesprek gaan met bijvoorbeeld je decaan, mentor, docent of studieadviseur. Elke instelling heeft begeleiders die je kunnen helpen.

Loop je door jouw situatie studievertraging op? Of ben je daar bang voor? Laat het je onderwijsinstelling snel weten. Dit is belangrijk, omdat school je dan kan helpen en begeleiden bij (eventuele) vertraging.

Veel informatie en hulp vind je ook op: jongerenhulponline.nl

Meer informatie

Heeft u een vraag die hier niet wordt beantwoord? Dan kunt u terecht bij uw onderwijsinstelling.

Of lees de afspraken met de onderwijsinstellingen over de regels en ruimte voor het onderwijs in coronatijd. Deze staan in het Servicedocument, te vinden onder de kop 'Documenten' op deze pagina.

Mogelijk ook interessant:

Coronavirus en het hoger onderwijs