Aanmelden voor de coronatest

U meldt zich aan voor een coronatest via 0800-1202 of via de coronatest-website. De test is gratis. U kunt zich niet laten testen zonder klachten die passen bij corona. 

Aanmelding coronatest

Aanmelding kan op 2 manieren:

  • Telefonisch. Bel met 0800-1202 voor de coronatest en houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. U vindt dit nummer op uw paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs. Het telefoonnummer is 7 dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar.
  • Online. Via coronatest-website. Log in met uw DigiD. Inloggen kan alleen met de DigiD-app of sms-controle. Houd er rekening mee dat aanvragen van de sms-controle 3 werkdagen kan duren.

U ontvangt een afspraakbevestiging per e-mail. Neem deze bevestiging mee naar de testlocatie.

Let op: Neem altijd contact op met uw huisarts of huisartsenpost als uw klachten erger worden. Bel bij levensbedreigende spoed met 112.

Aanmelding voor coronatest vanuit buitenland

Belt u vanuit het buitenland? Dan werkt het 0800-nummer niet. U kunt dan bellen naar +31850659063.

Dit nummer werkt niet als u belt vanuit Nederland.

Aanmelden coronatest als u auditief beperkt bent

Slechthorenden, doven en mensen met een spraakbeperking kunnen bellen via de bemiddelingsdienst voor telefonie. Een (gebaren)tolk bemiddelt dan het gesprek.

Of maak online een afspraak. Log hiervoor in met uw DigiD.

Iemand anders aanmelden voor coronatest

Wilt u voor iemand anders een testafspraak maken? Bel dan met 0800-1202. Belt u om een afspraak te maken voor iemand van 12 jaar of ouder? Dan moet die persoon aan de telefoon toestemming geven voor de testafspraak.

Medewerker afsprakenlijn 0800-1202 is geen arts

De medewerker die de afspraak met u maakt is geen arts. Deze medewerker kan dus geen medische vragen beantwoorden, maar maakt een afspraak met u voor de test. De medewerker heeft wel een geheimhoudingsplicht.

Bel voor alle andere vragen over het coronavirus met:

  • het landelijk informatienummer 0800-1351;
  • uw eigen huisarts;
  • uw regionale GGD.

Gebruik burgerservicenummer (BSN) en contactgegevens

Uw contactgegevens en uw burgerservicenummer (BSN) worden gebruikt om uw gegevens in het afsprakensysteem op te slaan.

Maakt u online een testafspraak? Dan logt u in met uw DigiD om te laten zien wie u bent.

Bij de testlocatie vraagt een medewerker om uw BSN en afspraakbevestiging. Dit om te controleren of u de juiste persoon bent. De gegevens worden ook gebruikt om de testuitslag aan u door te geven.

Afspraak coronatest verplaatsen

Verzet uw afspraak alleen als het echt niet anders kan. Dit kan door te bellen met 0800-1202. Ook als u de afspraak online heeft gemaakt.

Kosten coronatest

U hoeft niet te betalen voor de coronatest. De overheid betaalt deze test.

Coronatesten bij de huisarts

Bent u op corona getest door de huisarts? Dan hoeft u niet zelf te betalen voor de test. Dus ook geen eigen risico.

Bent u getest door de huisarts en heeft u toch eigen risico betaald? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. Deze kan het betaalde eigen risico voor de coronatest aan u terugbetalen.

Coronatest in ziekenhuis of instelling

Als u in het ziekenhuis wordt getest op corona, geldt het eigen risico wel. Dit geldt ook in een GGZ-instelling of bij een kort verblijf in een zorginstelling (eerstelijnsverblijf). Vaak heeft u uw eigen risico al volgemaakt met andere zorgkosten. U hoeft dan niet voor de test te betalen. 

Bekijk ook: