Aanmelden voor de coronatest

U meldt zich aan voor een coronatest via 0800-1202. De test is gratis.

Hoe meld ik mij aan voor de coronatest?

Bel met 0800-1202 voor de coronatest en houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. U vindt dit nummer op uw paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs. Het telefoonnummer is 7 dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar. 

Kan ik vanuit het buitenland bellen?

Belt u vanuit het buitenland? Dan werkt het 0800-nummer niet. U kunt wel bellen naar +31850659063. Dit nummer werkt niet als u belt vanuit Nederland.

Hoe kan ik me aanmelden voor een test als ik auditief beperkt ben?

Slechthorenden, doven en mensen met een spraakbeperking kunnen bellen via de bemiddelingsdienst voor telefonie. Een (gebaren)tolk bemiddelt dan het gesprek. 

Is de medewerker die ik aan de telefoon krijg een arts?

De medewerker die de afspraak met u maakt is geen arts. Deze medewerker kan dus geen medische vragen beantwoorden, maar maakt een afspraak met u voor de test. De medewerker heeft wel een geheimhoudingsplicht.

Bel voor alle andere vragen over het coronavirus met het landelijk informatienummer 0800-1351, uw eigen huisarts of uw regionale GGD.

Waarom wordt er om mijn burgerservicenummer (BSN) en contactgegevens gevraagd?

Uw contactgegevens en uw burgerservicenummer (BSN) worden gebruikt om uw gegevens in het afsprakensysteem op te slaan. Bij de testlocatie wordt om uw BSN en afspraakbevestiging gevraagd om te controleren of u de juiste persoon bent. De gegevens worden ook gebruikt om de testuitslag aan u door te geven.

Krijg ik een afspraakbevestiging?

Ja, u ontvangt een afspraakbevestiging per e-mail en per SMS. Neem deze bevestiging mee naar de testlocatie.

Wat als ik mij heb aangemeld voor de test, maar niet naar de afspraak kan komen?

Verzet uw afspraak alleen als het echt niet anders kan. Dit kan door te bellen met 0800-1202.

Wat als mijn klachten voor of na de afspraak erger worden?

Neem altijd contact op met uw huisarts of huisartsenpost als uw klachten erger worden. Bel bij levensbedreigende spoed met 112.

Ik heb geen klachten maar ben wel in contact geweest met iemand met klachten of corona. Kan ik mij laten testen?

Als u in direct contact bent geweest met iemand bij wie corona is vastgesteld, dan komt u automatisch bij de GGD in beeld bij het bron- en contactonderzoek. De GGD neemt dan contact met u op. De GGD kijkt dan samen met u of u getest moet worden. Heeft u hier vragen over, neem dan contact op met uw regionale GGD.

Kosten testen

Moet ik betalen voor de test?

Nee u hoeft niet te betalen. De overheid betaalt deze test. 

Ik ben door de huisarts getest op corona. Gaat dit van mijn eigen risico af?

Mensen die op corona zijn getest door de huisarts, hoeven niet zelf te betalen voor de test. Dus ook geen eigen risico. Bent u getest door de huisarts en heeft u toch eigen risico betaald? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. Deze kan het betaalde eigen risico voor de coronatest aan u terugbetalen.

Ik ben in een ziekenhuis of instelling getest op corona. Gaat dit van mijn eigen risico af?

Voor patiënten die in het ziekenhuis, in een GGZ-instelling of instelling voor eerstelijns verblijf zijn getest, geldt het eigen risico wel. Doorgaans hebben zij hun eigen risico echter al volgemaakt met andere zorgkosten.

Bekijk ook: