Contactonderzoek GGD bij positieve coronatest

Heeft u zich laten testen bij de GGD en heeft u corona? Dan krijgt u van de GGD tips om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Contactonderzoek door GGD

Test de GGD u positief op corona? U krijgt dan een beveiligde e-mail van de GGD. Hierin staat wat u moet doen en hoe u uw contacten kunt informeren

Alleen bellen bij steekproef of specifieke groep

Het kan ook zijn dat de GGD u belt bij een positieve test. Dat doen ze als u deel uitmaakt van een steekproef. Of van een specifieke groep. Werk dan mee aan het beantwoorden van hun vragen. Dat is belangrijk voor de bestrijding van corona.

Hoe informeert u uw contacten?

U kunt alvast uitzoeken wie u misschien heeft besmet. Dit kan terwijl u wacht op de uitslag van de GGD-test, maar u kunt het ook al meteen doen na een positieve zelftest.

Maak een lijst met namen

Schrijf op wie u de afgelopen dagen heeft gezien. Corona is al besmettelijk voordat u klachten krijgt. Reken daarom ook de 2 dagen mee voordat uw klachten begonnen.

Alleen uw ‘nauwe contacten’

Let op: schrijf alleen uw ‘nauwe contacten’ op. Deze mensen zag u:

  • op 1 dag in totaal minstens 15 minuten,
  • binnen de 1,5 meter afstand.

Anderen snel zelftesten

Had u een positieve zelftest? Vertel iedereen op uw lijst alvast dat u een positieve zelftest had. Dan kunnen zij ook snel een zelftest doen. Of een testafspraak plannen bij de GGD als ze tot de doelgroep behoren. Doe ook de check bij een positieve zelftest (quarantainecheck.rijksoverheid.nl) in zodat u weet wat u in uw situatie moet doen.

Meer informatie over bron- en contactonderzoek