Uitslag van de coronatest bij de GGD

Als u bent getest op corona bij de GGD krijgt u zo snel mogelijk de uitslag. Meestal krijgt u de uitslag binnen 24 tot 48 uur. 

Testen bij de GGD is alleen nog bedoeld voor zorgmedewerkers, mensen die een herstelbewijs nodig hebben en voor doelgroepen voor wie zelftesten geen optie is.

Positieve zelftest

Heeft u een positieve zelftest? Dan hoeft u geen bevestigingstest meer te doen bij de GGD. Ga direct in isolatie en doe de check (quarantainecheck.rijksoverheid.nl) om te zien wat u in uw situatie moet doen.

Wachten op uitslag coronatest van de GGD

U kunt de uitslag van de test bij de GGD telefonisch of online krijgen.

Telefonische uitslag

Heeft u laten weten dat u het resultaat van de test telefonisch wilt ontvangen? Of heeft u geen DigiD? Dan belt de GGD u zo snel mogelijk met de uitslag. U hoeft niet zelf te bellen. Heeft u wel DigiD? Dan kunt u de uitslag ook zien op coronatest.nl. Als u de uitslag online heeft bekeken wordt u niet meer gebeld, tenzij de uitslag positief is (u heeft corona).

Online uitslag

Maakte u de testafspraak online? Of maakte u de afspraak telefonisch, maar gaf u aan dat u de uitslag online wilt krijgen? Dan krijgt u een e-mail zodra de uitslag klaarstaat op coronatest.nl. Let op: deze e-mail komt soms in uw spamfolder van uw mailbox terecht.

Bij corona altijd bericht

Blijkt uit de test dat de uitslag positief is en u dus corona heeft? Dan neemt de GGD contact met u op met een beveiligde e-mail.

In de beveiligde e-mail staat informatie over uw besmetting met COVID-19 in het Nederlands en het Engels.

Thuisblijven tot u de uitslag weet

Houd u aan de quarantaineregels voor thuisblijven tot u de uitslag weet. 

Worden uw klachten erger terwijl u wacht op de uitslag? Bel dan altijd met uw huisarts of de huisartsenpost. Bel bij levensbedreigende spoed met 112.

Coronatest negatief? Niet meer thuisblijven

Is de uitslag negatief? Dan had u op het moment van testen geen corona. U hoeft niet meer thuis te blijven.

Geen contact personen met een verhoogd risico op ernstig verloop van COVID-19

Liet u zich testen? Probeer dan de eerste 10 dagen daarna geen contact te hebben met mensen met een verhoogd risico op ernstig verloop van COVID-19 (rivm.nl). Dat zijn bijvoorbeeld oudere mensen of mensen met een chronische ziekte. U kunt namelijk nog klachten krijgen en anderen besmetten. Blijf ook de adviezen tegen verspreiding van corona volgen.

Nog steeds klachten na negatieve uitslag

Is de uitslag negatief maar heeft u nog klachten? Blijf de adviezen tegen verspreiding van corona volgen en voorkom contact met kwetsbare personen. Bel uw huisarts als uw klachten erger worden (meer dan 38 graden koorts of moeite met ademhalen).

Opnieuw klachten na negatieve uitslag

Krijgt u opnieuw klachten die lijken op corona of worden uw klachten erger? Blijf dan thuis en test opnieuw. Of bel uw huisarts.

Coronatest positief

Blijkt uit de GGD-test dat u corona heeft? Blijf thuis en ga in isolatie. Doe er alles aan om uw huisgenoten niet te besmetten. Doe de check (quarantainecheck.rijksoverheid.nl) om eracter te komen wat u moet doen.

Positieve coronatest in het buitenland

Bent u positief getest op corona in het buitenland? Lees meer over positief getest op corona in het buitenland (Nederlandwereldwijd.nl).