Controleverklaring financiële afrekening LCH-Mediq per 30 november 2021

Controleverklaring (inclusief de eindafrekening en het rapport van bevindingen) van de Auditdienst Rijk bij de financiële eindafrekening 2020-2021 per 30 november 2021 van het Landelijk Consortium Hulpmiddelen - Mediq.

Controleverklaring financiële afrekening LCH-Mediq per 30 november 2021 (PDF) |25 pagina's | (10 MB)

Rapport van bevindingen eindafrekening LCH-Mediq 2020-2021 (PDF) |14 pagina's | (4 MB)

Achtergrond

Door de COVID-19-pandemie heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) gevraagd Nederland te helpen met de inkoop, coördinatie, distributie, verkoop, facturatie en debiteurenincasso van de persoonlijke beschermingsmiddelen en andere relevante producten.

Op grond hiervan is in maart 2020 een overeenkomst afgesloten tussen de minister van VWS, namens de Staat der Nederlanden, en Mediq. In deze overeenkomst staat dat financiële verantwoording moet plaatsvinden over de ontvangen voorschotten en de besteding hiervan aan persoonlijke beschermingsmiddelen en andere relevante producten.

Het ministerie van VWS heeft de Auditdienst Rijk gevraagd de controle te doen naar de eindafrekening. Het belangrijkste doel van deze controleverklaring over de financiële eindafrekening is de verrekening van de door het ministerie van VWS verstrekte voorschotten aan Mediq.