VN-Waterconferentie 2023

Water is een bron met vele verschijningsvormen die een natuurlijke verbinding vormt tussen verschillende omgevingen, mensen en sectoren. 
Water is onontbeerlijk voor ons voortbestaan en onze welvaart. 
Water is een verbindende en katalyserende kracht. Het kan het laatste puzzelstuk zijn voor het creëren van een duurzamere wereld.
Water is het fundament onder al onze sociale en economische activiteiten. Zonder water stopt de voedselproductie. Functioneren steden niet meer. Komen economische activiteiten tot stilstand. En wordt vruchtbare grond een woestijn. 
Er staan ons enorme uitdagingen te wachten en we moeten de wereld de juiste richting op sturen. We moeten onze krachten bundelen en actie ondernemen. 
De VN-Waterconferentie 2023 is het uitgelezen moment daarvoor. Tadzjikistan en Nederland, die samen deze conferentie organiseren, streven ernaar dit tot een waterscheidingsmoment voor de wereld te maken.
Laten we dus de handen ineen slaan, ons committeren, en concrete acties ondernemen om dit werkelijkheid te laten worden.
We hebben een belangrijke taak. 
Om alle stakeholders te stimuleren. 
Om al onze beloften, toezeggingen en commitments te bundelen. 
Om duidelijk te maken hoe de wereld de watergerelateerde doelen zal verwezenlijken.
Veel was destijds nog politiek onduidelijk. 
Jonge leiders moeten een toonaangevende rol krijgen van hun overheid om actie te ondernemen in het komende decennium.
Water is niet alleen een uitdaging.
Het biedt ons ook grote mogelijkheden. 
We moeten handelen en voor fundamentele veranderingen zorgen in de wijze waarop we naar water kijken en het beheren, nu meer dan ooit tevoren.
Stel je eens de wereld voor waarin we zouden kunnen leven als onze leiders zelfs maar een fractie van het idealisme zouden hebben dat we als jonge mensen gemeen hebben. 


Join us in uniting the world for water.