Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Verdubbeling investeringen in innovatie naar 4,9 miljard euro

Verdubbeling investeringen in innovatie naar 4,9 miljard euro

Bedrijven, kennisinstellingen en overheden gaan in 2020 gezamenlijk voor 4,9 miljard euro investeren in het vernieuwde topsectoren- en innovatiebeleid van het kabinet. Daarvan komt 2,05 miljard van bedrijven en 2,85 miljard uit publieke middelen. Dit is een verdubbeling ten opzichte van dit jaar. Dat staat in het kennis- en innovatieconvenant 2020-2023 (KIC), dat vandaag door staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) naar de Tweede Kamer is gestuurd. Staatssecretaris Keijzer presenteerde het KIC bij het bedrijf Airborne in Den Haag, samen met minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap).

Verdubbeling investeringen in innovatie naar 4,9 miljard euro

Digitaliseringsmissie Singapore komt op stoom

Een Nederlandse delegatie vanuit de overheid en het bedrijfsleven, is momenteel op bezoek bij de ‘Singapore Week of ‘Innovation and Technology’ en het ‘Fintech Festival’. De delegatie staat onder leiding van Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops. Het doel is om te leren van de beschikbare technologie en zo veel mogelijk Nederlandse en Singaporese bedrijven met elkaar in contact te brengen, om tot nieuwe samenwerkingsverbanden en contracten te komen.

Digitaliseringsmissie Singapore komt op stoom

Eenvoud of maatwerk: uitruilen binnen het bestaande toeslagenstelsel

Binnen het bestaande toeslagenstelsel zijn aanpassingen mogelijk. Echter, een hoofdconclusie van het onderzoek naar maatregelen binnen het bestaande stelsel is dat daarvoor altijd een ‘prijs’ moet worden betaald. De problematiek is daarom maar beperkt op te lossen binnen het huidige stelsel. Dit staat in deel 1 van het Interdepartementale Beleidsonderzoek (IBO) naar het stelsel van toeslagen dat vandaag naar de Tweede Kamer is verstuurd.

Eenvoud of maatwerk: uitruilen binnen het bestaande toeslagenstelsel

Nog 1 jaar te gaan tot EXPO 2020 Dubai (video)

Tijdens het Nationaal Export Event vorige week vond de feestelijke kick off plaats van ‘One Year Before EXPO2020’. Over een jaar wordt het Nederlandse paviljoen op de wereldtentoonstelling geopend, dat geheel in het teken staat van water, energie en voedsel.

Nog 1 jaar te gaan tot EXPO 2020 Dubai (video)

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl