Kamerbrief over transitievergoeding tijdens coronacrisis

Minister Koolmees stuurt een brief over de rol van de transitievergoeding tijdens de coronacrisis. Met zijn brief komt de minister tegemoet aan een verzoek vanuit de Eerste Kamer tijdens de daar gehouden Algemene Politieke Beschouwingen (APB). Naar de Tweede Kamer is een afschrift gestuurd van de brief aan de Eerste Kamer.

Brief aan Eerste Kamer over transitievergoeding tijdens coronacrisis (PDF | 3 pagina's | 159 kB)

Afschrift aan Tweede Kamer van brief Eerste Kamer over transitievergoeding tijdens coronacrisis (PDF | 1 pagina | 109 kB)

Transitievergoeding

De transitievergoeding is een financiële vergoeding van de werkgever bij ontslag van de werknemer. Voorwaarde is dat het initiatief om het dienstverband te beëindigen of niet voort te zetten bij de werkgever ligt.