Bezoek in coronatijd

Veel mensen besmetten elkaar met corona als ze bij elkaar op bezoek gaan. Ook in huis is het dus belangrijk om de basisregels te volgen. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Ook na vaccinatie. Blijf handen wassen en afstand houden. En bij klachten: blijf thuis en laat u snel testen. Tevens is het advies om niet meer dan 4 personen per dag thuis te ontvangen. 

Het kabinet wil vanaf zaterdag 26 juni meer coronamaatregelen versoepelen. Mogelijk verandert er dan ook iets in de maatregelen op deze pagina. Lees meer over de aangekondigde plannen.

Maximaal 4 personen

  • Ontvang maximaal 4 personen per dag.
  • Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. 

Zeg het bezoek af als u klachten heeft die passen bij corona en laat u direct testen. Vraag bezoekers ook om af te zeggen als zij klachten hebben. Maak pas weer een nieuwe afspraak als u zeker weet dat het veilig kan: dus bij een negatieve test uitslag of als u 24 uur klachten vrij bent na een besmetting en minimaal 7-14 dagen na het begin van uw klachten. Lees meer over in thuisquarantaine door corona.

Kinderen van gescheiden ouders

Kinderen van gescheiden ouders wonen soms deels bij de ene ouder en deels bij de andere. Of ze bezoeken 1 van de ouders regelmatig in verband met een bezoekregeling. Zij tellen niet mee bij het maximum aantal bezoekers per dag. Ook niet als zij ouder zijn dan 13 jaar.

Uitzonderlijke situaties

Er kunnen uitzonderlijke situaties zijn. Bijvoorbeeld het afscheid nemen of waken als iemand gaat overlijden. Maak dan bespreekbaar hoe u om wilt gaan met de adviezen en coronamaatregelen. Zorg er hoe dan ook voor dat u altijd zoveel mogelijk de basisregels in acht neemt

Praktische tips voor veilig bezoek thuis ontvangen