Bezoek in coronatijd

14 september: De informatie op deze pagina verandert mogelijk op basis van de persconferentie van het kabinet van 19.00 uur.

Veel mensen besmetten elkaar met corona als ze bij elkaar op bezoek gaan. Ook in huis is het dus belangrijk om de basisregels te volgen. Houd feestjes klein en beheersbaar. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Ook na vaccinatie. Blijf handen wassen en afstand houden. En bij klachten: blijf thuis en laat u snel testen.

Voor bezoek thuis gelden alleen de basisregels

Er geldt geen maximum aantal bezoekers dat u thuis kunt ontvangen op een dag. Blijf u wel tijdens een bezoek aan de basisregels tegen de verspreiding van corona houden.

  • Zorg dat mensen van verschillende huishoudens 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden. Op 1,5 meter afstand is er veel mogelijk. Ook om samen te komen en bijvoorbeeld iets te vieren. Maar de oproep van het kabinet is en blijft: doe het verstandig, neem je verantwoordelijkheid. Houd feestjes klein en beheersbaar, en houd 1,5 meter afstand.
  • Houdt u aan de hygiënemaatregelen. Was bijvoorbeeld bij binnenkomst uw handen.
  • Zeg het bezoek afals u klachten heeft die passen bij corona. En laat u direct testen op corona. Vraag bezoekers ook om af te zeggen als zij klachten hebben. Maak pas weer een nieuwe afspraak als u zeker weet dat het veilig kan: dus bij een negatieve test uitslag of als u 24 uur klachten vrij bent na een besmetting en minimaal 7-14 dagen na het begin van uw klachten. Lees meer over in thuisquarantaine door corona.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht. Zorg bijvoorbeeld dat er thuis altijd een raampje of ventilatierooster open kan.

Praktische tips voor veilig bezoek thuis ontvangen

Ik hou afstand van jou - tip voor thuis

De 'IK HOU afstand VAN JOU' poster poster is een handig hulpmiddel om thuis besmettingen met corona te voorkomen. Dan weten uw bezoekers dat u het belangrijk vindt om afstand te houden en handen te wassen. En dat u graag wilt dat zij dat ook doen.

U kunt alle basisregels nog een keer nalezen.

Klik op de afbeelding om de voor- en achterkant van de poster te zien.