Krijg ik subsidie voor een (hybride) warmtepomp?

U kunt subsidie krijgen als u een (hybride) warmtepomp koopt. Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Het is een duurzamer alternatief voor een cv-ketel op aardgas.

Verschillende soorten warmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Zo zijn er hybride warmtepompen die werken in combinatie met een cv-ketel op gas om de woning te verwarmen. Maar er zijn ook volledig elektrische warmtepompen.

Subsidie aankoop warmtepomp

U kunt subsidie krijgen voor de aankoop van een warmtepomp. De warmtepomp is 1 van de apparaten die vallen onder de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). De waterpomp moet daarvoor wel aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet u de warmtepomp bijvoorbeeld gebruiken om de woning te verwarmen. En een erkende installateur moet het apparaat plaatsen.

Hoogte subsidie: gemiddeld 30% van de kosten

De subsidie voor een (hybride) warmtepomp dekt gemiddeld 30% van de kosten voor de warmtepomp én de installatie ervan. Als uw warmtepomp (merk en type) op de apparatenlijst (meldcodelijst) staat, ontvangt u minimaal € 500 subsidie. Op de lijst staat het subsidiebedrag per type warmtepomp.

Energiebespaarlening

Naast de subsidie kunt ook een Energiebespaarlening afsluiten. Die lening is bedoeld voor de financiering voor de overgebleven kosten voor de warmtepomp. Lees de  voorwaarden van de Energiebespaarlening op de site van het Nationaal Warmtefonds.