STAP-budget voor scholing en ontwikkeling

Als werkende of werkzoekende kunt u tot € 1.000 per jaar STAP-budget aanvragen voor scholing en ontwikkeling. U kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie loopt tot en met 31 december 2023.

STAP-budget aanvragen

Er is geen STAP-budget meer beschikbaar in deze aanvraagperiode. Er volgt geen nieuwe aanvraagperiode, omdat het STAP-budget is stopgezet.

Wilt u scholing volgen? Bekijk de mogelijkheden voor financiering.

Voorwaarden STAP-budget

Zoek een opleiding met STAP-budget

U kunt alleen STAP-budget aanvragen voor scholing die in het STAP-scholingsregister staat.

Orienteert u zich op een training, cursus of opleiding met STAP-budget, dan kunt u ook kijken op leeroverzicht.nl.

Meer kansen op de arbeidsmarkt door opleiding

Met het geld uit het STAP-budget kunt u een opleiding, training of cursus volgen. De overheid vindt het belangrijk dat u als werkende of werkzoekende kunt beslissen over uw ontwikkeling tijdens uw loopbaan. Zo heeft u meer kansen om uw baan te houden of om een nieuwe baan te vinden. 

Als u zich laat om- of bijscholen kunt u voorkomen dat u uw baan verliest. Ook heeft u meer kans om een andere baan te vinden. Werk verandert namelijk snel. Steeds meer werk is digitaal. Hierdoor komen er nieuwe banen bij, terwijl andere banen verdwijnen. Ook door de coronacrisis verdwijnen er banen. Terwijl er in de zorg, techniek en het onderwijs juist veel vacatures zijn.

Als u een zwaar beroep heeft, bijvoorbeeld in de bouw, kan omscholing helpen om van baan te wisselen. Zo kunt u op een gezonde manier de AOW-leeftijd bereiken.

Meer informatie voor opleiders

Een STAP-budget aanvragen kan alleen als de scholingsactiviteiten in het scholingsregister staan. Opleiders kunnen voor meer informatie over het scholingsregister terecht bij DUO.