Programma: In gesprek met BZ

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is er voor Nederlanders, Wereldwijd. We vertellen graag over wat we doen en waarom we dat doen. Over de actuele internationale vraagstukken waaraan we werken. En gaan graag het gesprek aan over de uitdagingen en dilemma’s die daarbij komen kijken. Wil je graag iemand van BZ uitnodigen op jouw school, instelling of organisatie dan kan dat. We ontvangen ook graag groepen die een bezoek willen brengen aan het ministerie.

Hoe werkt het?

Bezoek van of aan een groep

Een ‘gesprek met BZ’ gaat altijd over één of meerdere onderwerpen die te maken hebben met het werk van BZ. Denk aan veiligheid, handel, ontwikkelingssamenwerking, mensenrechten, duurzaamheid, Europa of werken bij BZ. Het gaat altijd om een bezoek van of aan een groep, niet om een individueel gesprek. Het bezoek kan verschillende vormen hebben: van gastcollege tot het gezamenlijk spelen van een spel of een informeel gesprek. 

Hoe kan ik me aanmelden?

Aanmelden kan via een formulier of door te mailen naar ingesprekmetbz@minbuza.nl. Hier kun je meer vertellen over het doel van het bezoek, wie er deelnemen, welke wensen er zijn en welke vragen je mogelijk het. We nemen dan zo snel mogelijk contact op. Afhankelijk van het onderwerp, het doel en de grootte van de groep kiezen we samen welke presentatie- of gespreksvorm het beste past en natuurlijk wie bij jullie langs kan komen.

Individuele vraag 

Neem contact op als je een individuele vraag aan het ministerie hebt.