In gesprek met Buitenlandse Zaken

Ons dagelijks werk

Bij Buitenlandse Zaken (BZ) werken bevlogen mensen aan actuele internationale vraagstukken.

Wij vertellen graag over ons werk. Het bezoekersprogramma 'In gesprek met Buitenlandse Zaken' biedt de mogelijkheid om medewerkers van BZ uit te nodigen om op een school, bij een instelling of organisatie te komen vertellen over hun werk. Maar we ontvangen ook graag groepen die een bezoek willen brengen aan het ministerie.

De spelregels

Het is mogelijk om met ons in gesprek te gaan over een bepaald onderwerp, een beleidsmedewerker of een ambassadeur uit te nodigen. Daarbij gaat het altijd om een bezoek van of aan een groep, niet om een individueel gesprek. U kunt uw verzoek indien door het formulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op. Afhankelijk van het onderwerp, het doel en de grootte van de groep kiezen we samen welke presentatie- of gespreksvorm het beste past en natuurlijk wie de presentatie zal geven.

Belangrijk is dat het onderwerp van gesprek ook echt te maken heeft met de thema's waar BZ zich mee bezighoudt:

  • Welvaart
  • Vrede
  • Veiligheid
  • Consulaire dienstverlening
  • Europese samenwerking
  • Ontwikkelingssamenwerking

In gesprek met een ambassadeur?

Een aantal van onze ambassadeurs en consuls-generaal geven presentaties over hun werk. Hiervoor geldt een aantal aanvullende spelregels. U kunt uw verzoek indienen door het formulier in te vullen.

Vragen?

Stuur een e-mail aan ingesprekmetBZ@minbuza.nl

Ministerie van Buitenlandse Zaken
COM – In gesprek met Buitenlandse Zaken
Postbus 20061
2500 EB Den Haag