Jongeren krijgen coronaprik met Pfizer of Moderna

De meeste jongeren in Nederland krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer. Jongeren op Saba en Sint Eustatius kunnen ook het Moderna-vaccin krijgen. Allebei de vaccins zijn getest. En veilig voor jongeren van 12 jaar en ouder. Je kunt niet zelf kiezen welk vaccin je krijgt.

Coronaprik met BioNTech/Pfizer of Moderna

Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud? En woon je in Nederland? Dan krijg je het BioNTech/Pfizer-vaccin. Woon je op Saba of Sint Eustatius? Dan krijg je misschien het Moderna-vaccin. Je kunt niet zelf kiezen welk vaccin je krijgt. Beide prikken beschermen je goed tegen corona. De kans is dan heel klein dat je er nog ziek door wordt. Houd je ook na je prik aan de adviezen tegen corona. Zoals vaak en goed je handen wassen. Je kunt het virus namelijk nog wel aan iemand anders geven.

Bijwerkingen na je coronaprik

Heb je een coronaprik gekregen? Dan kan je daar wat last van hebben. Dit zijn bijwerkingen. Je kunt dan bijvoorbeeld last hebben van:

  • pijn in je bovenarm na de prik
  • vermoeidheid
  • spierpijn
  • hoofdpijn
  • koorts

Heb je last van een bijwerking die niet in het rijtje staat? Of maak je je zorgen om je bijwerkingen? Dan kun je bellen naar je huisarts voor een afspraak. De huisarts kan je dan verder helpen. 

Video over veiligheid en bijwerkingen coronavaccins

Interview over wat we weten over bijwerkingen

Wil je meer weten over bijwerkingen? Lees het interview met Agnes Kant, directeur van het Bijwerkingencentrum Lareb, over wat we weten over bijwerkingen na ruim 24 miljoen coronavaccinaties.