Hoe kom ik bij de priklocatie voor coronavaccinatie?

U kunt met de auto of het openbaar vervoer naar de GGD-priklocatie. Als u geen eigen auto heeft kunt u ook hulp vragen aan iemand uit uw omgeving. Of aan de gemeente. 

Adres priklocatie staat in uitnodiging

In de bevestigingsmail voor de coronavaccinatie die u ontvangt staat op welke locatie u de inenting kunt krijgen

Hulp bij vervoer naar priklocatie

Heeft u geen eigen vervoer en kunt u niet met het openbaar vervoer naar de GGD-priklocatie of huisarts?  Dan kunt u hulp vragen aan iemand die u kent. Er zijn ook vrijwillige initiatieven en organisaties voor vervoer, zoals ANWB AutoMaatje. Als u wel eens gebruik maakt van gemeentelijke vervoersvoorzieningen of Valys-vervoer dan kunt u deze gebruiken om naar de vaccinatielocatie te komen. Informeer in dat geval goed naar de voorwaarden:

  • Draag een medisch mondneusmasker (type II of IIR);
  • Er mag 1 persoon per rij stoelen of bank zitten. Dit geldt ook als u in een rolstoel zit;
  • Ga niet recht achter elkaar of achter de chauffeur zitten;
  • Bij reizigers die niet in staat zijn tot het dragen van medisch mondneusmasker moet er voldoende afstand tot anderen zijn.

Bel het landelijk telefoonnummer bij geen vervoer

Heeft u een afspraak gemaakt bij de GGD voor vaccinatie, maar kunt u geen vervoer regelen naar de priklocatie? Belt u dan naar het landelijk telefoonnummer 0800-1351. 

Vaccinatie door huisarts

Blijkt uit het gesprek met iemand van het landelijk telefoonnummer dat u alleen een vaccinatie aan huis kunt krijgen? Neem dan contact op met uw huisarts. Zodra uw huisarts een geschikt vaccin voor u heeft kunt u een afspraak maken voor vaccinatie.

Zie ook: