Hoe maak ik een afspraak voor vaccinatie tegen corona?

U kunt online een afspraak maken voor vaccinatie tegen het coronavirus. Of bellen naar 0800 - 7070. Op sommige plekken kunt u ook voor de 1e of 2e prik zonder afspraak langskomen voor een coronavaccinatie.

Digitaal een afspraak maken

Heeft u een DigiD? Dan kunt u digitaal een afspraak maken bij de GGD.

Hulp en ondersteuning digitaal afspraak maken

Telefonisch een afspraak maken

Wilt u telefonisch een afspraak maken? Bel dan met de GGD via 0800 - 7070. Dit nummer is 7 dagen per week open van 8.00 tot 20.00 uur. Als u een uitnodiging voor vaccinatie bij uw huisarts heeft ontvangen, maakt u een afspraak met uw huisarts.

Telefonisch afspraak verzetten

Heeft u de eerdere prikafspraak gemist? Bijvoorbeeld omdat u de afspraak vergeten bent of omdat u ziek bent? Maak dan ook telefonisch een nieuwe prikafspraak.

Partners maken samen een afspraak

Partners kunnen voor dezelfde datum en tijd een prikafspraak maken. U moet dan wel bellen voor een afspraak. Ook moet de partner bij het maken van de afspraak aanwezig zijn om toestemming te geven.  

Prik halen als je bijna 12 jaar bent

Ben je bijna jarig? En word je 12 jaar? Dan krijg je in de eerste maand na je verjaardag een uitnodiging voor een coronaprik. Je kunt wel al op je verjaardag een afspraak maken. Of je kunt een prik halen zonder afspraak. Daar heb je geen uitnodiging voor nodig. 

Prik halen zonder afspraak

Op sommige plekken kunt u ook zonder afspraak langskomen voor een coronavaccinatie. U kunt op www.prikkenzonderafspraak.nl een locatie vinden waar u zonder afspraak terecht kunt. Dit kan voor een 1e en 2e vaccinatie.

Heeft u al een afspraak gemaakt? Maar wilt u toch liever zonder afspraak een prik halen? Annuleer dan eerst de afspraak die u heeft gemaakt bij de GGD door te bellen naar 0800 - 7070. Zo voorkomt u dat de GGD onnodig vaccins moet weggooien.

Openingstijden priklocaties

De GGD’en vaccineren 7 dagen per week op de priklocaties. De openingstijden verschillen per locatie. Als u de afspraak maakt, geeft u een tijdstip aan waarop u geprikt wilt worden.

Vragen over uw gezondheid bij maken afspraak

Tijdens het telefoongesprek krijgt u een paar vragen. Dit is om te bepalen of het veilig is voor u om u te laten vaccineren. Die vragen gaan over:

  • allergieën;
  • of u kort geleden corona heeft gehad;
  • of u binnenkort een operatie heeft.

Toestemming voor opslaan gegevens

Het RIVM houdt bij wie een vaccinatie heeft gekregen. Dit doet het RIVM in het COVID-vaccinatie Informatie- en Monitoringsysteem (CIMS). Als u een afspraak maakt wordt aan u gevraagd of u toestemming geeft om uw gegevens op te slaan in het CIMS-register. Het RIVM volgt  voor het vaccinatieregister de privacyregels.

Toestemming geven als bewoner verpleeghuis of instelling

Voor bewoners van verpleeghuizen of instellingen voor gehandicapten geldt het  volgende: