Hoe maak ik een afspraak voor vaccinatie tegen corona?

Voor de boostervaccinatie kunt u online of telefonisch een afspraak maken. Ook zijn er steeds meer priklocaties waar u zonder afspraak terecht kunt voor de boostervaccinatie. Voor de 1e of 2e vaccinatie tegen het coronavirus gaat u ook naar een prikken zonder afspraak locatie. U kunt ook bellen naar 0800 - 7070 voor een afspraak.

Boostervaccinatie: zonder afspraak, digitaal of telefonisch een afspraak maken

Op steeds meer priklocaties kunt u zonder afspraak terecht voor de boostervaccinatie. Welke locaties dit zijn vindt u op Prikkenzonderafspraak.nl. Maakt u liever een afspraak en heeft u een DigiD? Dan kunt u digitaal een afspraak maken bij de GGD. U hoeft niet te wachten op de brief.

U kunt ook bellen naar 0800 - 7070 voor een afspraak.

Hulp en ondersteuning digitaal afspraak maken

1e of 2e prik: zonder afspraak of bellen voor een afspraak

Op veel plekken kunt u zonder afspraak langskomen voor een coronavaccinatie. U kunt op Prikkenzonderafspraak.nl een locatie vinden waar u zonder afspraak terecht kunt. U kunt ook bellen naar 0800 - 7070 voor een afspraak.

(Booster)prik halen als jongere

Openingstijden priklocaties

De GGD’en vaccineren 7 dagen per week op de GGD-priklocaties. De openingstijden verschillen per locatie. 

Vragen over uw gezondheid bij maken afspraak

Tijdens het maken van een afspraak krijgt u een paar vragen. Dit is om te bepalen of het veilig is voor u om u te laten vaccineren. Die vragen gaan over:

  • allergieën;
  • of u kort geleden corona heeft gehad;
  • of u binnenkort een operatie heeft.

Toestemming voor opslaan gegevens

Het RIVM houdt bij wie een vaccinatie heeft gekregen. Dit doet het RIVM in het COVID-vaccinatie Informatie- en Monitoringsysteem (CIMS). Als u een afspraak maakt wordt aan u gevraagd of u toestemming geeft om uw gegevens op te slaan in het CIMS-register. Het RIVM volgt  voor het vaccinatieregister de privacyregels.

Toestemming geven als bewoner verpleeghuis of instelling

Voor bewoners van verpleeghuizen of instellingen voor gehandicapten geldt het  volgende: