Welke coronaprik heb ik nodig en hoe kan ik een coronaprik halen?

Iedereen van 12 jaar en ouder kan een afspraak maken voor de herhaalprik. Ga naar planjeprik.nl of bel met 0800 7070 (7 dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur). 
Op veel locaties kunt u ook terecht zonder afspraak. Wilt u weten welke locaties dat zijn? Ga naar prikkenzonderafspraak.nl.

In het najaar en in de winter kan het coronavirus opleven. Met de coronaprik kunt u voorkomen dat u ernstig ziek wordt door corona. Daarnaast is de kans kleiner dat u anderen besmet. Hoe meer mensen de coronaprik halen, hoe beter een opleving van het coronavirus kan worden afgeremd.  

Ik ben nog niet gevaccineerd

U kunt de basisserie van de coronavaccinatie halen. Die bestaat uit 2 prikken met het originele vaccin van BioNTech/Pfizer. Of uit 1 prik als u corona heeft gehad. 

Wilt u geen mRNA-vaccin? Dan kunt u ook kiezen voor 2 prikken met Novavax of 1 prik met Janssen.

1e of 2e coronaprik

Coronaprik kinderen en jongeren

Ik heb de basisserie van de coronavaccinatie afgerond

Iedereen vanaf 12 jaar die de basisserie heeft afgerond kan een herhaalprik tegen corona halen. De herhaalprik kan gegeven worden vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting. Voor de herhaalprikronde in het najaar worden de vernieuwde vaccins van BioNTech/ Pfizer en Moderna gebruikt. 

Ik heb de basisserie en de boosterprik gehad

U kunt de herhaalprik met de vernieuwde vaccins van BioNTech/ Pfizer en Moderna halen. De herhaalprik kan gegeven worden vanaf 3 maanden na uw laatste prik of coronabesmetting.

Herhaalprik tegen corona

Ik wil geen mRNA-vaccin (BioNTech/Pfizer of Moderna)

U kunt kiezen voor Janssen (vector-vaccin). Of voor Novavax (eiwit-vaccin, basisserie). Dit zijn alternatieven als u niet met een mRNA-vaccin gevaccineerd wilt worden. Vaccinatie met Janssen is mogelijk vanaf 18 jaar. Vaccinatie met Novavax kan vanaf 12 jaar. Beide zijn alleen op afspraak te verkrijgen. 

Twijfels, zorgen of vragen over de coronaprik?

Kijk dan op de site overvaccineren.nl. Of ga in gesprek met een onafhankelijke zorgprofessional. Dit kan via de site vragenovercorona.nl

Openingstijden priklocaties

De GGD’en vaccineren 7 dagen per week op de GGD-priklocaties. De openingstijden verschillen per locatie. 

Vragen over uw gezondheid bij maken afspraak

Tijdens het maken van een afspraak krijgt u een paar vragen. Dit is om te bepalen of het veilig is voor u om u te laten vaccineren. Die vragen gaan over:

  • allergieën;
  • of u kort geleden corona heeft gehad;
  • of u binnenkort een operatie heeft.

Toestemming voor opslaan gegevens

Het RIVM houdt bij wie een vaccinatie heeft gekregen. Dit doet het RIVM in het COVID-vaccinatie Informatie- en Monitoringsysteem (CIMS). Als u een afspraak maakt wordt aan u gevraagd of u toestemming geeft om uw gegevens op te slaan in het CIMS-register. Het RIVM volgt voor het vaccinatieregister de privacyregels.

Toestemming geven als bewoner verpleeghuis of instelling

Voor bewoners van verpleeghuizen of instellingen voor gehandicapten geldt het  volgende: