Hoe zit het met coronavaccinatie als ik corona heb gehad?

Op deze pagina leest u wat er geldt bij vaccineren als u besmet bent of was met het coronavirus.

Coronabesmetting en vaccinaties

Als u een positieve testuitslag heeft gehad via de GGD, de huisarts of het ziekenhuis dan kunt u ervan uitgaan dat u corona heeft gehad. Dan hoeft u dus maar 1 prik voor uw basisbescherming. U haalt dan 3 maanden daarna uw boosterprik om te zorgen dat u beter beschermd bent tegen het coronavirus.

Als u het niet zeker weet of u corona hebt gehad en ook niet bent getest, is het niet zeker dat u corona heeft gehad. Het advies is dan om u 2 keer te laten vaccineren voor de basisbescherming. En 3 maanden na de laatste vaccinatie een boosterprik te halen.

Corona gehad maar al afspraak voor 2e prik

Als u corona heeft gehad, maar al een afspraak heeft voor een 2e prik, dan moet u dit doorgeven aan de GGD. Dit is van belang voor uw registratie als ‘volledig gevaccineerd’. Blijf dus niet zomaar weg bij deze gemaakte tweede afspraak, maar neem contact op.

Geen bewijs nodig van positieve coronatest bij afspraak

U hoeft geen bewijs van een positieve test te laten zien als u wordt geprikt. Bewaar wel altijd een uitslag van een positieve test, want daar kan later mogelijk alsnog naar worden gevraagd. 

Boostervaccinatie en coronabesmetting

Uiterlijk in de tweede helft van januari krijgt iedereen van 18 jaar en ouder een boostervaccinatie aangeboden. Lees wat er voor u geldt.

Geen vaccinatie als u corona(klachten) heeft

Heeft u corona? Blijf dan thuis (in thuisquarantaine). Heeft u klachten die lijken op corona, zoals niezen of keelpijn. Dan kunt u geen prik krijgen. Blijf thuis en maak een afspraak voor een coronatest

Vaccineren kan minimaal 8 weken nadat u de klachten kreeg die leken op corona. Voor de boostervaccinatie geldt dat deze drie maanden na uw besmetting gegeven mag worden.