Wanneer krijg ik een vaccinatie tegen het coronavirus?

Wanneer u de vaccinatie krijgt, is afhankelijk van bijvoorbeeld uw leeftijd en of u werkt in de zorg. Vul de onderstaande vragen in en bekijk vanaf wanneer u een uitnodiging kunt krijgen voor de coronavaccinatie. Ook ziet u waar u de coronaprik kunt halen en welk vaccin u waarschijnlijk krijgt.

De volgorde van vaccinatie kan veranderen. Bijvoorbeeld als een vaccin niet op tijd geleverd wordt.

Bekijk in het vaccinatieschema voor zorgmedewerkers, het vaccinatieschema voor mensen die niet in de zorg werken vanaf wanneer u een vaccin kunt krijgen tegen corona. 

Overzichten vaccinatievolgorde

Wilt u een volledig overzicht van het vaccinatieschema? Bekijk dan het vaccinatieschema voor zorgmedewerkers, of het vaccinatieschema voor mensen die niet in de zorg werken.

Vaccineren als u corona heeft (gehad), klachten heeft of zwanger bent

Heeft u eerder corona gehad, dan kunt u zich gewoon laten vaccineren. Heeft u op dit moment corona of heeft u klachten die lijken op corona? Dan kunt u geen vaccin krijgen. Lees meer over vaccineren bij corona en coronaklachten. Er is nog weinig bekend over de gevolgen van vaccineren tijdens de zwangerschap. Daarom raadt het RIVM het voor de zekerheid af.

Afspraak maken voor vaccinatie

Wie een uitnodiging krijgt voor de vaccinatie kan telefonisch of digitaal een afspraak maken. In de uitnodiging staat ook waar u terecht kunt. Bijvoorbeeld op een GGD-locatie, bij de huisarts of een arts in een verpleeghuis. Er zijn GGD-priklocaties in het hele land waar u terecht kunt voor de coronavaccinatie.

Bekijk ook: