Wanneer krijg ik een vaccinatie tegen het coronavirus?

Wanneer u de vaccinatie krijgt, is afhankelijk van bijvoorbeeld uw leeftijd en of u werkt in de zorg. Vul de onderstaande vragen in en bekijk vanaf wanneer u een uitnodiging kunt krijgen voor de coronavaccinatie. Ook ziet u waar u de coronaprik kunt halen en welk vaccin u waarschijnlijk krijgt. De volgorde van vaccinatie kan veranderen. Bijvoorbeeld als een vaccin niet op tijd geleverd wordt.

Hieronder ziet u 2 vragenlijsten: 1 voor als u niet in de zorg werkt en 1 voor als u zorgmedewerker bent.

Bekijk in het vaccinatieschema voor mensen die niet in de zorg werken vanaf wanneer u een vaccin kunt krijgen tegen corona.

Bekijk in het vaccinatieschema voor zorgmedewerkers vanaf wanneer u een vaccin kunt krijgen tegen corona.

Overzichten vaccinatievolgorde

Wilt u een volledig overzicht van het vaccinatieschema? Bekijk dan het vaccinatieschema voor zorgmedewerkers, of het vaccinatieschema voor mensen die niet in de zorg werken.

Vaccineren als u corona heeft (gehad), klachten heeft of zwanger bent

  • Heeft u eerder corona gehad? Dan kunt u zich gewoon laten vaccineren.
  • Heeft u op dit moment corona? Dan kunt u minimaal 4 weken nadat u de klachten kreeg een vaccin krijgen.
  • Heeft u klachten die lijken op corona? Dan kunt u na een negatieve coronatest en als de klachten over zijn een vaccin krijgen.

Lees meer over vaccineren bij corona en coronaklachten.

Zwangerschap en vaccinatie

Het RIVM adviseert alle zwangere vrouwen om zich te laten vaccineren met een mRNA-vaccin op het moment dat zij een oproep krijgen. mRNA-vaccins zijn de vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna. Bekijk de pagina over zwangerschap en coronavaccinatie voor meer informatie.

Afspraak maken voor vaccinatie

Wie een uitnodiging krijgt voor de vaccinatie kan telefonisch of digitaal een afspraak maken. In de uitnodiging staat ook waar u terecht kunt. Bijvoorbeeld op een GGD-locatie, bij de huisarts of een arts in een verpleeghuis. Er zijn GGD-priklocaties in het hele land waar u terecht kunt voor de coronavaccinatie.

Janssen-vaccin in plaats van BioNTechPfizer of Moderna

Bent u 18 jaar of ouder? Dan kunt u zich vanaf 23 juni telefonisch melden bij de GGD voor een Janssen-vaccin. Ook als u al een afspraak heeft voor een ander vaccin. Het Janssen-vaccin is veilig en effectief en heeft als grote voordeel dat u maar 1 prik nodig heeft.

Bekijk ook: