Ik ben geboren in 1956-1960 en wil een coronavaccinatie. Wat moet ik doen?

Mensen geboren van 1956 tot en met 1960 hebben in 2 rondes en per provincie een uitnodiging voor een vaccinatie met AstraZeneca gekregen. Dit ging via de huisarts. Heeft u geen gebruik gemaakt van deze uitnodiging? Dan kun u vanaf zaterdag 5 juni 2021 telefonisch of online een afspraak maken bij de GGD voor een vaccinatie met BioNTech/Pfizer of Moderna. U heeft geen herhalingsoproep nodig om een afspraak te maken. 

Meer ruimte om ander vaccin aan te bieden

Mensen tussen de 60 en 64 jaar konden tot nu toe alleen worden gevaccineerd bij de huisarts met AstraZeneca. Dat is een veilig en effectief vaccin. Maar omdat de ouderen en kwetsbare mensen nu allemaal een kans hebben gehad om zich te laten vaccineren, is er ruimte om de mensen die nog niet zijn gevaccineerd ook een ander vaccin aan te bieden.

Eerste en tweede vaccinatie met hetzelfde coronavaccin

Heeft u al een AstraZeneca-vaccin van uw huisarts gekregen? Dan moet de huisarts u ook de tweede vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin geven. Een goedgekeurd vaccin kan niet gecombineerd worden met een ander goedgekeurd vaccin. Dit komt doordat de toelating van vaccins is gebaseerd op onderzoek van 1 merk vaccin.