Kan ik subsidie krijgen voor de isolatie van mijn huis?

Heeft u een koopwoning waarin u zelf woont? Dan kan de Vereniging van Eigenaren subsidie aanvragen voor de isolatie van de woningen. De subsidie moet u aanvragen voordat u de werkzaamheden laat uitvoeren.

Subsidie voor particulieren op

Eigenaren-bewoners van een woning konden tot eind april 2017 deze subsidie ook aanvragen. Voor deze groep is de subsidie op.

Subsidie isolatie woningen VVE

Verenigingen van Eigenaren kunnen subsidie krijgen voor de isolatie van een gebouw met koopwoningen. Een VvE moet dan minstens 2 soorten isolatie toepassen in het gebouw. Het gemiddelde subsidiebedrag per koopwoning is maximaal € 20.000. Daarnaast kunnen VvE's subsidie aanvragen voor:

  • energieadvies: bijvoorbeeld over de beste aanpak voor isolatie;
  • opstellen van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan (MJOP).

VvE's krijgen een bonus als ze hun gebouw extra isoleren. Per appartement € 4.000 bovenop de subsidie van ongeveer 20%.

Regeling voor VvE stopt

De regeling voor VvE’s staat nog open tot en met 31 december 2019.

Subsidie voor isolatie aanvragen

Wilt u als VVE subsidie voor isolatie aanvragen? Dan kunt u terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Energiebespaarlening

Wilt u isoleren maar heeft u geen spaargeld of wilt u dat achter de hand houden? Met de Energiebespaarlening is het mogelijk om boetevrij en tegen een lage rente geld te lenen voor energiebesparende investeringen.

De besparing op energiekosten kan genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken. Dit hangt af van de isolatiemaatregel die u kiest en hoeveel energie u verbruikt.

Deze lening is voor eigenaren van een koopwoning. Voor VvE's is er de speciale VvE Energiebespaarlening.

Let op: geld lenen kost geld.