Waarom zou ik kiezen voor vaccinatie tegen corona? En is vaccinatie verplicht?

Vaccinatie tegen het coronavirus is niet verplicht. Maar als iedereen zich laat vaccineren, kan het coronavirus zich niet meer verspreiden. Een vaccinatie beschermt niet alleen u zelf, maar ook de mensen om u heen.

Zelf kiezen voor vaccinatie

Vaccinatie tegen het coronavirus is niet verplicht. U kiest zelf of u zich laat vaccineren tegen het coronavirus. U bent misschien niet direct aan de beurt. De overheid laat zich adviseren over de beste volgorde van vaccinatie.

Waarom vaccineren

Als iedereen zich laat vaccineren, kan corona niet meer om zich heen grijpen. Zo krijgen we stap voor stap meer vrijheid terug. Een vaccinatie beschermt niet alleen uzelf. Maar ook uw familie, vrienden en de kwetsbare mensen om u heen.

Laat uzelf goed informeren

Het is begrijpelijk als u vragen heeft. Voordat u de keuze maakt, moet u zichzelf goed laten informeren. Zorg daarom dat u de feiten over vaccineren tegen corona kent.

Coronavaccinatie: Wanneer krijg ik een vaccinatie?

Wilt u weten wanneer u aan de beurt bent voor de  vaccinatie tegen het coronavirus? Vul een aantal vragen  in en bekijk wanneer en waar  u de coronavaccinatie krijgt.