Ik ben een Britse student in Nederland. Wat zijn de gevolgen van Brexit voor mijn collegegeld en studiefinanciering?

Op basis van het huidige terugtrekkingsakkoord verandert er niets aan het collegegeld en de studiefinanciering voor studenten uit het Verenigd Koninkrijk (VK) in Nederland.

Gevolgen deal voor collegegeld en studiefinanciering

Op basis van het huidige terugtrekkingsakkoord verandert er niets aan het collegegeld en studiefinanciering voor VK-studenten aan Nederlandse instellingen tot het einde van de overgangsperiode. Deze overgangsperiode loopt tot en met 31 december 2020, maar kan mogelijk verlengd worden. Na deze overgangsperiode is de hoogte van het collegegeld en het recht op studiefinanciering afhankelijk van het resultaat van de onderhandelingen over de toekomstige relatie tussen de EU en het VK. Deze onderhandelingen starten na terugtrekking van het VK uit de EU.

Gevolgen no deal voor collegegeld en studiefinanciering

Voor burgers uit het VK en hun familieleden die voor de terugtrekking van het VK uit de EU in Nederland wonen, verandert er niets aan de huidige voorwaarden en het recht op het wettelijk collegegeld en studiefinanciering.

Burgers uit het VK die zich na de terugtrekking van het VK uit de EU in Nederland vestigen en vervolgens willen studeren, worden behandeld als niet-EU-burgers. Afhankelijk van hun verblijfsvergunning hebben ze recht op studiefinanciering en het wettelijk collegegeld of moeten zij het instellingstarief betalen.