Reizen naar het buitenland en naar Caribisch Nederland

Ga niet op vakantie naar landen of gebieden met een oranje reisadvies. Gaat u toch op reis? Controleer dan eerst het reisadvies op Nederlandwereldwijd.nl en download de Reisapp van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Houd er rekening mee dat de situatie in een land snel kan veranderen.

Reizen is een risico

Het coronavirus zorgt voor onvoorspelbare situaties. Daardoor is reizen is een risico. Ook naar landen met een geel reisadvies. Landen kunnen strenge maatregelen nemen.

Voor uw vertrek naar het buitenland

Tijdens uw verblijf in het buitenland

Houd er rekening mee dat in ieder land maatregelen zijn tegen verspreiding van het coronavirus. Ook zijn in veel landen beperkingen voor Nederlanders. Zoals een verplichte quarantaine na aankomst of een negatieve coronatest. De gezondheidssituatie in een land kan veranderen tijdens uw verblijf. Kijk in het reisadvies of u bij terugkomst in Nederland in quarantaine hoort te gaan.

Ontwikkelt u tijdens uw vakantie klachten die lijken op coronaMeld u bij een lokale huisartsenpost.

Na (terug)komst uit het buitenland

In Nederland met een visum

Bent u in Nederland met een visum voor kort verblijf? En verloopt dit visum binnenkort? Kijk voor alle informatie over een visumverlenging op de website van de IND. Of bel de informatielijn van de IND: ​088 043 04 30 (normaal tarief). Vanuit het buitenland +31 88 043 04 30. Houd uw visumnummer en paspoort bij de hand.

Heeft u hulp nodig om terug te keren? Neem dan contact op met de vertegenwoordiging van uw land in Nederland.

Reis annuleren

Bekijk ook: