Corona en internationale reizen per trein, touringcar of boot

Reist u met de trein, boot of touringcar naar het buitenland? Ga dan na wat de coronaregels zijn in het land waar u bent of naar toe reist. De regels verschillen per land. 

Bekijk het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor u een reis boekt. Hierin staan de regels van het land waar u naar toe reist.
Lees verder

Reizen binnen de Europese Unie per trein, touringcar of boot

Reist u met de trein, touringcar of boot in het buitenland? Houd u dan aan de regels van het land waar u dan bent. In het buitenland gelden vaak andere regels tegen de verspreiding van het coronavirus. Ga voor uw vertrek na wat de coronaregels zijn in het land waar u doorheen of naar toe reist. Kijk bijvoorbeeld op de website van uw vervoerder. Of bekijk het het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Volg zoveel mogelijk de basisadviezen en draag op drukke plekken een mondkapje. Zo beschermt u zichzelf en anderen. 

Regels voor de terugreis

De regels in Nederland kunnen tijdens uw reis veranderen. Controleer voor uw terugreis de checklist Nederland inreizen. Hier staat welke documenten u nodig heeft.

Besmet met corona tijdens verblijf

Heeft u corona en moet u in isolatie? Of denkt u dat u besmet bent en moet u in quarantaine? Dan mag u niet in de trein, touringcar of boot. En u mag ook niet vliegen. Blijf op uw bestemming. 

Wat u moet doen als u positief test op corona in het buitenland leest u in de checklist over dit onderwerp: Ik ben positief getest op corona in het buitenland. Wat nu?