Vakantie annuleren door corona

0verleg met de verhuurder van uw vakantieadres of met de reisorganisatie als u uw vakantie wilt annuleren door coronamaatregelen. U kunt mogelijk terecht bij uw annuleringsverzekeraar. Voor reisvouchers bij geannuleerde pakketreizen door corona gelden voorwaarden. 

Vakantie in binnenland annuleren

Vakantielocaties in Nederland zoals campings, hotels en vakantieparken mogen open zijn.

  • Heeft u een vakantieverblijf in Nederland geboekt en wilt u deze annuleren? De mogelijke kosten voor de geboekte locatie of de annulering zijn voor u.
  • Moet u deze vakantie annuleren door coronamaatregelen? Bijvoorbeeld omdat u klachten heeft die passen bij corona? Dan krijgt u het advies om in overleg met de verhuurder tot een oplossing te komen. De overheid biedt geen annuleringsregeling. U kunt mogelijk terecht bij uw annuleringsverzekeraar of in gesprek gaan met uw reisorganisatie. 

Vakantie in buitenland annuleren

Controleer uw annuleringsverzekering

Besluit u om een geboekte vakantie of reis in het buitenland niet door te laten gaan door het reisadvies van het land? Vraag de aanbieder van uw reis onder welke voorwaarden u een reis kunt annuleren. En welke (financiële) gevolgen dit heeft.   

Tegoedbon of geld terug voor geannuleerde reizen

Is uw reis naar het buitenland geannuleerd? Dan kan de reisaanbieder u een voucher (tegoedbon) aanbieden. U hoeft zo’n voucher niet te accepteren. Maar het kan een reisaanbieder helpen als u het voucher accepteert. En u kunt de voucher gebruiken om later alsnog op reis te gaan. Kijk goed naar de voorwaarden die bij de voucher horen. De voorwaarden kunnen per aanbieder verschillen. Informatie over uw reisrechten en het coronavirus vindt u op de website Consuwijzer. U leest hier ook wanneer u recht heeft op geld terug.

Reisvouchers voor pakketreizen naar het buitenland

Lees meer over Reisvouchers en terugbetaling bij geannuleerde pakketreizen of gekoppelde reisarrangementen.