Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW)

Het kabinet stopt vanaf 1 oktober 2021 met de regelingen NOW, TVL, Tozo, Tonk en diverse fiscale maatregelen. Een aantal specifiek ondersteunende maatregelen blijft wel van kracht in het 4e kwartaal. Lees het nieuwsbericht voor meer informatie.

Let op: vraag uw vaststelling voor NOW1 vóór 31 oktober 2021 aan. Ook als u nog in afwachting bent van uw derden- of accountantsverklaring. Doet u dit niet op tijd, dan volgt een nihil stelling. Lees het nieuwsbericht voor meer informatie.

NOW gebruiken voor omzetverlies door wateroverlast Limburg

Bedrijven in Limburg kunnen een beroep doen op de NOW als zij omzet verliezen door wateroverlast. Meer informatie: Zesde aanvraagperiode NOW (UWV).

Let op: Inkomsten uit andere regelingen kunnen mogelijk gevolgen hebben de berekening van het omzetverlies voor de NOW. 

Vraag vanaf 26 juli NOW4 aan

Vraag NOW4 aan van 26 juli tot en met 30 september 2021 (UWV.nl). Lees ook het nieuwsbericht van het UWV over de nieuwe aanvraagperiode van NOW4.

Wijzigingen NOW4

Op 29 juni maakte het kabinet wijzigingen bekend voor NOW4, die 1 juli 2021 inging. De wijzigingen gaan onder meer over een begrenzing van het omzetverliespercentage op 80% in het 3e kwartaal. Voor bedrijven met een omzetverliespercentage tussen 20 en 80% verandert er niets.

Poster met uitleg over Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) versie 4

Informatie NOW 1, 2 en 3

Wilt u weten wat er eerder stond op deze website over de NOW? Bekijk dan het archief van rijksoverheid.nl op Archiefweb.

Meer informatie

Nieuwsberichten over de NOW