Bordesfoto kabinet-Rutte IV
Beeld: Valerie Kuypers

Regering

De oorlog in Oekraïne heeft grote gevolgen, ook financieel. De inflatie is niet eerder zo hoog geweest. Het kabinet-Rutte IV neemt maatregelen om mensen met lage en middeninkomens te helpen.

Het is een onzekere tijd. De oorlog in Oekraïne heeft grote gevolgen, ook financieel. Iedereen merkt de sterk stijgende prijzen aan de kassa en op de energierekening. Maar Nederland moet Oekraïne steunen. Deze oorlog gaat niet alleen over de vrijheid van de Oekraïners, maar ook over de bescherming van de vrijheid en veiligheid in Nederland. Het kabinet begrijpt dat mensen zich grote zorgen maken. Daarom neemt het forse maatregelen om mensen met lage en middeninkomens te helpen. Niet alleen dit jaar en volgend jaar, maar ook in de jaren daarna.

Het kabinet heeft te maken met grote opgaven, die het nu moet aanpakken. Als het ermee wacht, worden oplossingen alleen maar moelijker en duurder. Het kabinet werkt onder meer aan de woningmarkt, de toekomst van de landbouw en de asielketen. Internationaal heeft Nederland te maken met klimaatverandering en de oorlog in Oekraïne, die de Europese grenzen en waarden bedreigt. Het kabinet maakt geld vrij om bestand te zijn tegen deze grote uitdagingen.

Het kabinet doet dit voor de huidige en toekomstige generaties. Voor hen zijn ook gezonde overheidsfinanciën van belang. Het begrotingstekort blijft te overzien en de overheidsschuld houdbaar. Beide blijven binnen de normen die zijn afgesproken in Europa. Het kabinet pakt de problemen van nu aan en werkt aan de opgaven van de toekomst.

Uitgelicht

Nieuws

Meer nieuws