Organisatie

Geen plek ter wereld is verder dan een etmaal vliegen. Of u nu een korte vakantie houdt of langere tijd in het buitenland gaat wonen voor werk, studie of stage - het ministerie van Buitenlandse Zaken is er voor u. Met achtergrondinformatie over landen, reisadviezen en de checklists onder Wijs op Reis kunt u zich voorbereiden op uw verblijf in het buitenland.

Buitenlandse Zaken is ieder uur van de dag, ergens in de wereld actief

Voor een handelsnatie als Nederland zijn goede internationale betrekkingen van levensbelang. Het ministerie van Buitenlandse Zaken behartigt die betrekkingen, zowel vanuit het departement in Den Haag als via een netwerk van ruim 150 vertegenwoordigingen over de hele wereld. Zij vormen de ogen en oren van Nederland in het buitenland.

Nederland bouwt mee aan een veilige, stabiele en welvarende wereld. Wij zetten ons in om conflicten, armoede en onrecht te bestrijden en om de belangen van Nederlanders in het buitenland te behartigen.

Buitenlandse Zaken geeft, in overleg met andere ministeries, vorm aan het Europa van de toekomst en zorgt ervoor dat Nederland in de EU met één stem spreekt.

Op al die terreinen is Buitenlandse Zaken wereldwijd thuis.