Vragen over de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is een van de maatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. De regeling is voor zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers. Het voorziet in een aanvullende uitkering voor levensonderhoud als het inkomen door de coronacrisis tot onder het sociaal minimum daalt. En in een lening voor bedrijfskapitaal om liquiditeitsproblemen als gevolg van de coronacrisis op te vangen. Lees meer over de Tozo 2 die geldt tot 1 oktober 2020 en over de Tozo 3 die ingaat per 1 oktober 2020. 

Voor zelfstandige ondernemers is nu een digitale folder beschikbaar: Alles wat u moet weten over de Tozo (pdf).

De folder is gemaakt door ZZP-Nederland, ONL, FNV-zelfstandigen, PZO, en de Kamer van Koophandel.

De zelfstandigenorganisaties benadrukken dat de Tozo een noodvoorziening is die financiële steun biedt aan zelfstandigen die het echt nodig hebben. Zij roepen zelfstandigen op dat indien zij (voorlopig) in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien, nu niet moeten aanvragen.

Nieuw steun- en herstelpakket: Tozo 3

Op 28 augustus 2020 kondigde het kabinet een nieuw steun- en herstelpakket aan per 1 oktober 2020. Onderdeel hiervan is verlenging van de Tozo-regeling vanaf 1 oktober 2020: Tozo 3. De regeling Tozo 2 loopt door tot 1 oktober. U kunt tot en met 30 september Tozo 2 aanvragen.

Download visual: Noodpakket Tozo 2.

Nieuwsberichten over de Tozo